Συντροφικό Linux

H Ρωσική κυβερνιση δια στοματος του ρωσου βουλευτή και ειδικόυ σε θέματα υπολογιστών Ilia Ponomarev επιβεβαίωσε ότι σχεδιάζη να αναπτύξει ένα εθνικό λειτουργικό σύστημα το οποίο θα βασίζεται αποκλειστικά σε Linux.

Όπως ανέφερε ο βουλευτής: “Ο Διάβολος βρίσκεται στις λεπτομέρειες” και βεβαίως εχει δικιο, κανείς σώφρον (εκτός φυσικά από τους Έλληνες πολιτικούς που έχουν φροντίσει για την αποκλειστική κυριαρχία της μικρομαλακιάς μέσω αμίμητων συμφωνιών μαζί της)  δεν μπορει να βασίζει την ασφάλεια μιας χωράς σε ενα λειτουργικό που κανείς δεν ξέρει πως δουλεύει και τι ακριβός κάνει κάτω απο την επιφάνεια.

Το λειτουργικό σύστημα θα είναι έτοιμο και θα παρουσιαστεί το Δεκέμβριο του (2010), σε μια συνεδρίαση μ’ επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Sergei Ivanov. Για το εγχείρημα θα δαπανηθεί το ποσό των 150 εκατομμυρίων ρουβλιών (~3,500,000€)

Όπως λένε στην ανακοίνωση τους οι Ρώσοι, θέλουν να ανεξαρτητοποιηθούν τελείως από το λειτουργικό σύστημα της Microsoft.

Μια τέτοια κίνηση θα φέρει γρήγορη εξοικονόμηση χρημάτων μιας και η διακοπή των αδειών χρήσης των Windows θα απόσβεσει το αρχικό κεφαλαίο της έρευνας.

Περισσότερα